Ervaringsverhalen ouders

“Onze Jimmy moest van het VSO. Hij wilde graag nog wat verder leren maar ging naar de arbeidsmatige dagbesteding. Daar hield het leren al snel op omdat de begeleiding erg veel jongeren van verschillend niveau hadden. De meeste aandacht ging uit naar de jongeren die de meeste zorg nodig hadden. Begrijpelijk. Bij Xpant werken jongeren die ook begrijpen wat ze doen. Dus is er veel meer tijd om te iets over het vak en het samenwerken bij te brengen. Over de individuele begeleiding zijn we ook te spreken. Het is fijn dat Jimmy steeds meer over de wereld om hem heen leert.”

“Voor ons als ouders was Xpant een warm bad van herkenning.  Onze zoon heeft ADHD en hij maar ook wij worden al jaren niet begrepen op scholen. Hij is bang en laat bijna niemand toe.  Omdat begeleiding op school regelen lastig is heeft Xpant ons eerst inzicht in zijn problematiek gegeven en hebben wij mogelijkheden onderzocht waarmee we hem zelf kunnen helpen. Dat brengt rust in huis.”

“Felix heeft enorme stappen gezet. Hij is gestart met enkele tests, gesprekken en samen dingen ondernemen waar hij plezier in heeft.  Naarmate zijn vertrouwen groeide, durfde hij naar zijn kwaliteiten en beperkingen te kijken.  Hij leert met zijn beperkingen om te gaan. Zijn plezier en ambities worden aangesproken, hij leert weer met leeftijdsgenoten samen te zijn door samen te koken. Nu onderzoekt hij welke beroepsrichtingen voor geschikt hem zouden kunnen zijn en wat hij nodig heeft om een reguliere onderwijs te volgen, Xpant omringt hem met zorg en biedt de veilige, liefdevolle omgeving die hij nodig heeft om naar zichzelf te durven kijken. Maar daarnaast wordt hij ook uitgedaagd om stappen te durven zetten.”

Hier Zitten Wij

Sonniusstraat 3

5212 AJ 's-Hertogenbosch

Telefoonnummer: 06 81489025

Neem Contact Op

Voer a.u.b. uw naam in
Vul alstublieft een bericht in.
Shopping Basket