Ervaringsverhaal Elise

Een jongere die door Xpant wordt ondersteund was onlangs in het nieuws. In de Bossche Omroep stond haar verhaal over de zoektocht naar hulp. Omdat het mooi laat zien wat de aanpak van Xpant kan betekenen plaatsen we haar verhaal ook op de website. Zeker omdat het mooi laat zien wat voor soort verhalen ons hebben geïnspireerd om Xpant starten en wat het effect van een betrokken aanpak kan zijn.

Hieronder een paar citaten uit het artikel zoals dat op de website van de Bossche Omroep is te vinden.

“Vorig jaar december bereikte Elise (27) (fictieve naam) haar dieptepunt. Zij zag het leven niet meer zitten en deed een zelfmoordpoging. Elise zorgde als tiener, vier jaar lang voor haar zieke moeder. Door trombose kreeg zij een hersenbloeding en werd halfzijdig verlamd. Haar toenmalige stiefvader was verslaafd aan drank en drugs en kon de druk thuis niet aan. Elise werd herhaaldelijk door hem mishandeld. Zes jaar terug overleed haar moeder. Toen haar relatie stukliep vorig jaar werd het Elise allemaal teveel. Bij het GGZ kon zij niet terecht. Tien maanden stond zij op een wachtlijst voordat zij onlangs haar eerste intakegesprek kreeg.”

“Mijn stiefmoeder zag in december toevallig een advertentie in de krant staan over Xpant en hoe zij mensen weer op de rit zetten”, vertelt Elise. “Zij heeft toen aangedrongen op een afspraak. Het kon zo niet langer, vond ze. En ze had gelijk.”

“Dat mailtje naar Xpant heeft mijn leven gered. Ik kon bij niemand anders terecht en had geen vertrouwen meer in de hulpverlening. De persoonlijke benadering van Xpant en het maatwerk wat zij leveren heeft mij het vertrouwen in de hulpverlening en in mijzelf weer teruggegeven.”
“Het belangrijkste doel was dat ik acuut hulp kreeg en niet nog een poging zou ondernemen. De reguliere gezondheidszorg kon dat niet leveren. Xpant heeft me aangemoedigd om testen te laten doen omdat ik serieuze concentratieproblemen had. Daaruit bleek dat ik ADHD en Borderline heb. Die inzichten hebben me enorm geholpen in mijn proces.”

“Ik begrijp ook beter waarom ik geen enkele baan kon aanhouden. Telkens weer werd ik ontslagen omdat ik niet voldoende inzet toonde volgens mijn bazen. En dat terwijl ik echt mijn stinkende best deed. Iedere keer als ik weer ontslagen werd, begon ik enorm aan mezelf te twijfelen.”

“Samen met mijn begeleider Wim ben ik steeds meer invulling aan het geven aan mijn leven. Ik werk twee middagen in de tuin van Xpant en geef computerles aan senioren. Ik krijg daardoor meer eigenwaarde en leer wat ik lichamelijk en geestelijk wel en niet aankan.” Op maandag hebben wij een eetclub met vier jongeren. Op de club zet ik deze kennis in, breid ik mijn sociale netwerk uit en werk ik aan persoonlijke doelen. We hebben het gezellig samen. Ook mijn schulden zijn weg, dank zij Xpant.”

Voor wie het gehele artikel nog eens wil lezen, kijk op: https://www.bosscheomroep.nl/nieuws/algemeen/15639/als-je-nergens-meer-terecht-kunt

Hier Zitten Wij

Sonniusstraat 3

5212 AJ 's-Hertogenbosch

Telefoonnummer: 06 81489025

Neem Contact Op

Voer a.u.b. uw naam in
Vul alstublieft een bericht in.
Shopping Basket