Geslaagde Bijeenkomst Prikkelgevoeligheid Den Bosch

Op 10 januari organiseerde Xpant een bijeenkomst over omgaan met prikkelgevoeligheid. Deze was bedoeld voor jongeren en ouders. Onder de bezoekers waren ook veel hulpverleners en mentoren, stagebegeleiders en docenten van verschillende scholen.

Mensen met onder andere autisme, ADHD,  hersenletsel, leerproblemen, een lichte verstandelijke beperkingen, of mensen die in een moeilijke situatie zitten hebben vaak last van prikkelgevoeligheid.  Daarom is het herkennen van overprikkeling is lastig. De gevolgen van prikkelgevoeligheid op dagelijkse leven zijn groot. Dus kan het moeilijk zijn om je te handhaven of op eigen benen te komen staan. Veel jongeren en hun ouders zoeken lang naar begrip van de familie, een goede school, passend werk of goede begeleiding.

 

Voorbeelden uit de praktijk

Jongeren, ouders en een ervaringsdeskundige professional gaven voorbeelden en manieren om met overprikkeling om te gaan.  De jongeren en ouders waren blij met de herkenning en tips. Voor mensen uit de hulpverlening en het onderwijs bood de bijeenkomst een informatieve eyeopener.

Hier Zitten Wij

Sonniusstraat 3

5212 AJ 's-Hertogenbosch

Telefoonnummer: 06 81489025

Neem Contact Op

Voer a.u.b. uw naam in
Vul alstublieft een bericht in.
Shopping Basket